Home Tratament laser Imprinturi Spectrale Consiliere si Consultanta Medicala Preturi Contact

Tratament laser LLL

Tratamentul cu laser LLL presupune aplicarea luminii de joasa intensitate sau a radiatilor infrarosu pe piele sau pe mucoasele membranelor pentru a reduce durerea si pentru a imbunatatii repararea tesuturilor.

Fotonii aplicati pe tesuturile afectate, in timpul fototerapiei, sunt in general o lumina de culoare rosie/ sau radiatii aproape infrarosii, desi unele aparate utilizeaza lumina albastra sau verde.

Fotonii pot fi produsi de lasere de joasa intensitate, diodele ce emit lumini monocromate super luminoase (LED-uri) sunt si ele de asemenea utilizate.

Termenul ‘laser’ este acronimul pentru lumina amplificata de emisia de radiatii stimulata (Light Amplification by the Stimulated Emission of Radiation).

Tratamentul cu laser LLL este cunoscut de asemeni ca fiind un tratament cu laser de joasa intensitate (LILT), fototerapie si foto biomodulatoare (PBM). Termenul laser (foto) biomodulator este utilizat frecvent, in special in Statele Unite, cateodata fiind abreviata ‘biostim’.

descoperire

Fototerapia sau LILT, descrisa de oricare din sinonimele de mai sus, este termenul generic pentru aplicarea a laserelor de joasa intensitate la iesire (< 500mW) si a diodelor monocromate super luminoase pentru tratarea bolilor sau accidentarilor la o doza (de obicei < 35J/cm2), fiind considerata a fii prea mica pentru a avea un efect sesizabil in vindecarea tesuturilor iradiate.

In orice caz, in timpul tratamentelor cu energie de joasa intensitate cum este LILT, temperatura ce creste este prea mica pentru a fi detectata, desi stimularea locala a circulatiei sangelui in zonele reci ale pielii, poate produce o senzatie de caldura.

In contrast cu aparatele fototerapeutice LILT, intensitatea mare (1-30W) a laserelor chirurgicale este de obicei focalizata si produce o caldura atat de mare incat tesutul in punctul focalizat se evapora.

Deplasand aparatul in afara acestui punct, nivelul caldurii scade, producand coagularea proteinelor, prin urmare atragand atentia asupra sangerarilor din jurul zonei unde tesutul s-a evaporat.

Mai departe spre exterior, puterea este redusa pana la nivelul in care incalzirea este nedetectabila dar unde microincalzirea fototerapeutica are loc, reducand durerea si imbunatatind repararea tesutului.

In consecinta, laserele chirurgicale de intensitate ridicata, desi predominat distrug tesutul, pot induce efecte de fototerapie ale diminuarii durerii si imbunatatesc vindecarea tesutului adiacent celui vaporizat si il coaguleaza.

tratamente laser

Validare Stiintifica a tratamentului cu laser

Descoperirea prof. Tina

In 1995, Prof. Karu , seful Laboratorului de biologia laserului si medicina a Academiei Stiintifice Troitsk Moscova, a facut o mare descoperire stiintifica.

In interiorul celulei mitocondriene exista un microreceptor denumit complex IV sau " Cytochrome Coxydase " , ce participa la reactiile redox.

descoperire

Din momentul in care razele de lumina de o anumita lungime intra in legatura cu aceasta proteina, este activata si creste sinteza ATP cu 38si prin urmare sinteza vitala celulara este amplificata

Asemanator plantelor, oamenii nu obtin energie numai din reactiile chimice, ci si din lumina.

Oamenii au capacitatea de a capta si de a procesa lumina, ce poate fi utilizata in procesul de vindecare cat si in procesul de prevenire a bolilor.

 

milta led